Page 1 of 1

Primer fields teorija

PostPosted: 25.06.2013., 14:26
by Sarek@Vulcan


Ova teorija objašnjava kako se molekule i atomi drže skupa, kako se galaksija drži skupa (bez potrebe za tamnom tvari i tamnom energijom) i objašnjava interferenciju svjetla tj. zašto dolazi do dualnosti kod čestica (da se istodobno ponašaju kao čestica i kao val).

Šta mislite o tome? Meni djeluje zanimljivo i ima smisla, problem je što u znanstvenom smislu ne postoji dokumentacija koja bi matematikom podržala ovu teoriju, bar ne još.

Re: Primer fields theory

PostPosted: 01.07.2013., 07:42
by akreca
ne postoji materija. sve je energija u mnogim oblicima i koja moze da prelazi iz jednog oblika u drugi ali se nikad ne gubi.
u samom pocetku nastanka postojala je samo jedna izvorna energija koja je bila jedinstvena odnosno nije bilo nikakvih promjena niti suprotnosti u njoj. iz nekog razloga ta izvorna energija je pocela mijenjati svoj oblik i samim tim je doslo do suprotnosti u njoj. to je pocetak!
ta izvorna energija se zadrzala u svim sadasnjim oblicima energije i ona je ta koja ne dozvoljava trosenje odnosno zasluzna je za odrzanje energije.
sve to je veoma tesko dokazati jer cestice tzv.materije se sastoje od jos sitnijih cestica......... dok ne dodje do same energije u svom promjenjenom obliku. u zavisnosti od "modela" te energije imamo osjecaj razlicitih materija.
sta drzi materiju na okupu? znaci materija ne postoji kao takva nego samo kao osjecaj a zapravo je neka materija samo odredjen model promjenjene energije koju u postojanju odrzava izvorna energija.

toliko.